Gode råd & vejledning

Akupunktur, diagnoser og behandler kroppens ubalance eller sygdom som en helhed. Hvad du spiser, hvordan du tænker og hvordan du lever dit liv påvirker din sundhed.

 

Dine omgivelser (kost, livsstil og miljøet) og egen opfattelse af disse kan ændre din genaktivitet, og dermed justere processer og funktioner i dine celler. Dette sker ikke ved en genetisk proces, altså at selve DNA’et ændres, men ved en ændring af den måde din genetiske kode bliver aflæst på. Denne mekanisme betegnes for epigenetik. Begrebet epigenetik betyder helt konkret ”ved siden af generne” og er forsimplet forklaret, en række modifikationer, der sker omkring DNA’et. Mekanismen har populært sagt ansvaret for at “ slukke” og “ tænde” for udvalgte gener. Det er videnskabeligt påvist, at stress og kostvaner har en indflydelse på de epigenetiske mekanismer.

De epigenetiske mekanismer kan være reversible og fleksible. Sund mad og livsstil kan forbedre vores krop og sjæls velbefinde.

Kostvaner og livsstil er vigtige aspekter at inddrage i årsagen til helbredsmæssig ubalance. Hvis du f.eks. er allergiker eller igangværende med et fertilitetsforløb, kan personlig konsultation vedrørende kost være inkluderet i behandlingsforløbet efter dit ønske.

epigenetik