Spring til indhold

Gode råd

Akupunktur diagnosticerer og behandler kroppens ubalance eller sygdom som en helhed. Hvad du spiser, hvordan du tænker og hvordan du lever dit liv,  påvirker din sundhed.

 Dine omgivelser (kost, livsstil og miljøet) og egen opfattelse af disse kan ændre din genaktivitet, og dermed justere processer og funktioner i dine celler. Dette sker ikke ved en genetisk proces, altså at selve DNA’et ændres, men ved en ændring af den måde din genetiske kode bliver aflæst på. Denne mekanisme betegnes for epigenetik. Begrebet epigenetik betyder helt konkret ”ved siden af generne” og er forsimplet forklaret, en række modifikationer, der sker omkring DNA’et. Mekanismen har populært sagt ansvaret for at “ slukke” og “ tænde” for udvalgte gener. Det er videnskabeligt påvist, at stress og kostvaner har en indflydelse på de epigenetiske mekanismer.

De epigenetike mekanismer kan være reversible og fleksible. Sund mad og livsstil, og mindre kemi i hverdagen, kan forbedre vores krop og sjæls velbefindende.

Kostvaner og livsstil er vigtige aspekter at inddrage i årsagen til helbredsmæssig ubalance. Hvis du f.eks. er allergiker eller igangværende med et fertilitetsforløb, kan personlig konsultation vedrørende kost være inkluderet i behandlingsforløbet efter dit ønske.

Her kommer nogle gode råd.  Du er velkommen til at kigge i gennem og stille spørgsmål. Vejen til sundhed er lang, men alt hvad du gør gør en forskel. Alt med måde.

epigenetik