Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en gammel lægekunst, som stammer fra Kina. Akupunktur hører til indenfor Kinesisk medicinske repertoire. Kinesisk Medicin er en sundhedsstrategi. Akupunktur diagnosticerer og behandler kroppens ubalance eller sygdom som helhed. Akupunktur fokuserer på at forebygge sygdom og fremskynder kroppens healing proces og dens virkning kan ses og/eller mærkes fysisk, biologisk og psykisk. Kinesisk medicin og Vestlig medicin danner et hele, hvor hver af de to medicinske grene supplerer hinanden fortræffeligt. Akupunkturbehandlingen betyder at sætte en eller flere ultratynde engangsnåle i nogle bestemte punkter i kroppens meridian baner i ca. 0.1 til 1-2 cm dybde, som bestemmes af problemets karakter og punkternes placering. Ud over nåle, kombinerer jeg nogle gange også sugekopper og Gua-Sha for at fjerne affaldsstoffer fra bindevævet.

WHO finder akupunktur egnet til at behandle over 300 forskellige problemer Her er et udpluk

alternativ behandling

Akupunktur er ikke altid en hurtig løsning

Effekten af behandlingerne ”summer op” over tid. Det betyder at resultatet af behandlingerne kan føles som tre-fire skridt frem og et tilbage, men selv den gangart bliver til fremdrift. Selvfølgelig er der mennesker, der har komplet lindring af deres symptom efter en enkelt behandling. Som regel sker det, hvor problemet ikke har bestået i særlig lang tid. Hvis der skal ske varige ændringer af et kronisk problem, kræver det (som regel) en række behandlinger. Variationerne fra problem til problem og fra person til person er store. Helst vil jeg se et resultat, der kan bygges på allerede fra første behandling, men nogle gange skal der 3-4 behandlinger til for at finde den helt rette diagnose og punktkombination. Det kan være frustrerende hvis for eksempel en 30% reduktion i smerteintensitet efter første behandling kun varer ved et par dage eller endda timer. Men det er netop det resultat, de næste behandlinger skal bygge videre på. Ved anden behandling vil smerten typisk mindskes yderligere, lindringen vare længere. Og der er mulighed for positive bivirkninger til akupunkturen. Problemer, som du har kæmpet med så længe, at du ikke længere nævner dem for din læge, kan pludselig forsvinde lige så stille. Og når de gør det, ved du, at det virker.

Er akupunktur sikkert?

Akupunktur er meget sikkert, hvis du går til RAB godkendt akupunktører med højt uddannelsesniveau. Mange undersøgelser viser, at akupunktur er en af de sikreste behandlingsmetoder. Måske vil du opleve en mindre lokal blødning, lidt ubehag ved stikket; kortvarig svimmelhed og utilpashed, tørst eller træthed efter behandlingen. Så husk at drikke rigeligt vand efter behandlingen. Tag det med ro.

akupunktører logo

Læg mærke til dine følelser

Til hverdag synes følelserne, der er lidt besværlige, at lade sig pakke af vejen rundt omkring i kroppen. Irritation kan vise sig som forstoppelse og overbelastning som f.eks. skuldersmerter. Akupunktur skræller problemet, lag for lag. Så hvis en følelse ligger til grund for et fysisk problem, må du være forberedt på at blive bragt i kontakt med den.

Mindre stresset

Årsagen til stress kan akupunkturen jo ikke gøre noget ved, men du bliver meget bedre til at håndtere den. Ikke ved at blive bedøvet, som ved beroligende midler, men ved at blive i stand til at tænke klarere over det, som stresser. Din tærskel for at lade dig gå på flytter sig – i den rigtige retning.

Sover bedre om natten. Mere energi og overskud til dine daglige gøremål og maven fungerer bedre.

Når kroppen kommer i balance, kommer fordøjelseskanalen med. Selv uden at behandlingen er rettet mod forstoppelse eller halsbrand, kan du opleve at irriterende symptomer fra mave og tarme fordufter.

Undersøgelser viser: Over en million danskere har modtaget alternativ behandling inden for det seneste år. Her ligger akupunktur nr.1.