Behandlinger med Akupunktur

Akupunktur kan effektivt behandle barnløshed, gynækologiske problemer som PCOS og endometriose, hedetur, graviditetsgener som kvalme og vand i kroppen, allergi, stress, fordøjelses-problemer, søvnløshed,  rygestop og kronisk smerter. 

Akupunktur har sin oprindelse i Kina, hvor den første lærebog om akupunktur blev skrevet for ca. 2500 år siden. I kina er akupunktur en del af sundhedsvæsnet og indgår i behandlingen på lige fod med vestlig medicin. I Danmark tilhører akupunktur alternative behandlinger. Akupunktur er  en vigtig del af traditionel kinesisk medicin (TCM), som er baseret på en teori om energibaner i kroppen, også kaldet meridianer, som forbinder hele kroppen. På de forskellige meridianer findes der en række punkter, som lader sig stimulere med nåle.

 Når kroppen er ude af balance både i de indre organer og i bevægeapparater, kan det manifestere sig i meridianerne. Med professionel akupunkturbehandling kan ubalance  i energibanerne reguleres, således at kroppens balance genoprettes. 

Mao akupunkturbehandling tilpasses den enkelte klient og justeres gennem behandlingsperioden. De fleste klienter begynder med 1 til 2 behandlinger om ugen og behandlingsintervallet forlænges med tiden.

Cupping (Sugekop behandling) 

Ud over akupunkturnåle i behandlingsforløbet, bruges også Cupping (vakuum sugekop). Cupping blev opfundet meget før akupunkturnåle. Mao akupunktur bruger dynamisk cupping metoden langs rygraden på alle backshu punkter en til to gange om måned.

Den længste meridian i kroppen hedder Blære meridian, som går igennem hele bagsiden af kroppen. Langs rygraden har alle organer et vindue (backshu punkter), som åbner ud til Blære Meridianen. Cupping kan ses ligesom hovedrengøring, hvor man pudser alle vinduer, så organerne kan se ud, se hinanden tydligt og bedre kommunikere med hinanden for dermed opnå bedre blodgennemstrømning og harmoni af Qi samt fjerne affaldsstoffer fra bindevævet.

Efter cuppingen kan der forekomme mørkerøde mærker på huden, som dog forsvinder i løbet af nogle dage.

akupunkturbehandling
sugekop behandling

Akupunkturs begrænsning går, hvor kroppens begrænsning går.​